چالش روسیه و چین برای آمریکا

یک اندیشکده آمریکایی می‌گوید دشمنان آمریکا برای بهره‌گیری از فرصت استراتژی امنیت ملی سردرگم و غیرمتمرکز دولت بایدن، هیچ زمانی را از دست نمی‌دهند.

سرویس جنگ نرم مشرق - بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در یادداشتی به قلم مارک مونتگومری عضو ارشد این اندیشکده آمریکایی نوشت: روسیه نزدیک به ۹۰ هزار سرباز خود را در نزدیکی مرز مشترک با اوکراین مستقر کرده و در همین حال، چین در حال ایجاد یک پایگاه نظامی در گینه استوایی در اقیانوس اطلس است. چراکه دشمنان آمریکا برای بهره‌گیری از فرصت استراتژی امنیت ملی سردرگم و غیرمتمرکز دولت بایدن، هیچ زمانی را از دست نمی‌دهند.


مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه می‌خوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارش‌ها و مقالات مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید مشرق نیست.


انتقاد اندیشکده آمریکایی از سردرگمی راهبردی بایدن / دولت بایدن: آمریکا در برابر چالش‌های روسیه و چین شکست خورده است

روسیه تضمین‌های آمریکا را به چالش می‌کشد

این اندیشکده می‌نویسد: روسیه از زمان نخستین یورش مسکو در سال ۲۰۱۴ میلادی به صورت پیاپی تاکنون به حاکمیت اوکراین تعرض کرده است. پس از انضمام غیرقانونی شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه، عوامل منطقه خاکستری روسیه به صورت مداوم از گروه‌های جدایی‌طلب در شرق اوکراین حمایت کرده و کمپین‌های انتشار اطلاعات نادرست را علیه دولت قانونی منتخب در کی‌یف تشکیل داده‌اند.

رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، بحران کنونی را با تصمیم خود مبنی بر عدم بازگرداندن نیروها و تجهیزات روسی به پایگاه‌هایشان پس از برگزاری مانور بزرگ نظامی سالانه «زاپاد ۲۱» آغاز کرد. این نیروها در شرایط کنونی، حاکمیت و استقلال اوکراین را تهدید کرده و تضمین‌های غرب برای حمایت و دفاع از دموکراسی‌هایی را که هدف دولت‌های خودکامه هستند، به چالش می‌کشند.

پوتین به همین ترتیب، هشدارهای بایدن برای توقف و پایان دادن به حملات سایبری به زیرساخت‌های کلیدی ملی آمریکا را نپذیرفته است.

یکی از مقامات ارشد اف‌بی‌آی که به کنگره گزارش می‌دهد، اعلام کرده که در این دوره ۴ ماهه پس از اینکه بایدن به پوتین اولتیماتوم داد تا از پناه دادن و حمایت از هکرهای روسی خودداری کند، ما شاهد کاهش حملات باج افزاری روسیه نبوده‌ایم. تلاش‌های جاسوسی سایبری روس‌ها با وجود سخنان بایدن، بدون وقفه ادامه دارد.

انتقاد اندیشکده آمریکایی از سردرگمی راهبردی بایدن / دولت بایدن: آمریکا در برابر چالش‌های روسیه و چین شکست خورده است

برنامه پکن برای دسترسی به حیاط خلوت ایالات متحده

در ادامه این گزارش آمده است: چالش چین حتی نگران‌کننده‌تر است. توسعه گسترده و بسیار موفقیت‌آمیز ارتش چین در برنامه‌ای ۲۰ ساله، عملیات‌های دریایی و هوایی ایالات متحده در غرب اقیانوس آرام را بسیار پرریسک کرده است. چین هم اکنون شهروندان آمریکایی در گوام را با سامانه‌های موشک‌های بالستیک و کروز تهدید می‌کند. در واقعیت، نیروی دریایی چین از نظر تعداد کشتی‌ها از نیروی دریایی ایالات متحده پیشی گرفته و با توجه به نزدیکی نیروی دریایی چین به نقاط احتمالی آغاز بحران در تایوان و دریاهای چین شرقی و جنوبی، این شرایط نقاط قوت نظامی باقیمانده ایالات متحده در بخش‌های فناوری و تجربه را کاهش داده و یا از بین می‌برد.

چین در شرایط کنونی، به دنبال گسترش نفوذ نظامی خود در خارج از منطقه شرق آسیا نیز است. پکن یک پایگاه نظامی پیشرفته در ساحل شرقی آفریقا در جیبوتی دارد. (در مجاورت یک پایگاه کوچک‌تر و با امکانات کمتر ایالات متحده). چینی‌ها از طریق سرمایه‌گذاری‌های خود در طرح «یک کمربند، یک جاده» به بسیاری از تأسیسات و مناطق تجاری «دسترسی» دریایی و هوایی به دست آورده‌اند. آنها حتی پس از اعلام ناتوانی وام‌گیرندگان کشور میزبان، مالکیت این زیرساخت‌ها را به دست آورده‌اند. آخرین گزارش از سرمایه‌گذاری چین در باربادوس نشان می‌دهد که پکن می‌خواهد به حیاط خلوت ایالات متحده دسترسی پیدا نماید.

انتقاد اندیشکده آمریکایی از سردرگمی راهبردی بایدن / دولت بایدن: آمریکا در برابر چالش‌های روسیه و چین شکست خورده است

چشم‌انداز رقابت گسترده چین با ایالات متحده در قرن بیست و یکم

سرمایه‌گذاری چینی‌ها در گینه استوایی که در سواحل اقیانوس اطلس آفریقا قرار دارد، یک سرمایه‌گذاری بلندمدت و فراتر از "دسترسی عادی به پروژه کمربند و جاده" است. این پایگاه می‌تواند زیرساخت‌های لجستیک و تعمیراتی را در ساحل اقیانوس اطلس به چین ارائه دهد. این طرح برای نیروی دریایی امروز چین نیست (که همچنان بر روی اقیانوس آرام غربی متمرکز است) بلکه برای نیروی دریایی آنها در دهه‌های ۲۰۳۰ و ۲۰۴۰ میلادی طراحی شده است. این سرمایه‌گذاری راهبردی بار دیگر دورنماهای گسترده چین در رقابت با ایالات متحده و سایر دموکراسی‌ها را در قرن بیست و یکم نشان می‌دهد.

سیاست‌های فاجعه‌آمیز بایدن در اتخاذ رویکردهای اشتباه

پاسخ بایدن به این چالش اقتدارگرایانه کمرنگ شده و او همچنان در لفاظی هایش صرفا در مورد همکاری با متحدان و شرکایش بسنده شده است. این رویکرد با یک تصمیم انفرادی در مورد افغانستان که متحدان و شرکای ما را لگدمال و ناامید کرد و منجر به یک شکست بشردوستانه گردید و ۲۰ سال همکاری‌های مشترک را نادیده گرفت، مردود شده است. به دنبال آن، رفتار شرم‌آور فرانسه به عنوان قدیمی‌ترین متحد ما در تنظیم یک معاهده با استرالیا و انگلیس برای رسیدگی به مسائل اقیانوس آرام اتفاق افتاد. این اتفاق به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفت، چرا که فرانسه، کشوری اروپایی با بزرگ‌ترین حضور نظامی در اقیانوس آرام و آفریقا است.

انتقاد اندیشکده آمریکایی از سردرگمی راهبردی بایدن / دولت بایدن: آمریکا در برابر چالش‌های روسیه و چین شکست خورده است

تحریم و حذف مسکو از سیستم تراکنش مالی سوئیفت

اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در پایان نوشت: دولت بایدن باید با این چالش‌های اقتدارگرایانه با راهبردی رودرروتر و قدرتمندتر، مقابله نماید:

نخست اینکه، باید به تلاش‌های دولت‌های اخیر ایالات متحده برای اطمینان از اینکه تایوان می‌تواند از خود دفاع کند، ادامه داد و یک برنامه رسمی کمک مالی نظامی به این دموکراسی در محاصره را برای سرعت بخشیدن به این تلاش‌ها آغاز گردد.

در مرحله بعد، بر روی توانمندی‌های نظامی کلیدی ایالات متحده (نظیر توسعه ساخت زیردریایی) سرمایه‌گذاری کند که می‌تواند نیروهای نظامی چین را به زانو درآورد. روسیه را با تحریم‌های سخت و تأثیرگذار به دلیل حمایت از حملات باج‌افزار و جاسوسی سایبری پاسخگو نگه دارید. به صورت ویژه، خط لوله گازی نورد استریم ۲ را هدف قرار دهید و از حذف مسکو از سیستم تراکنش مالی سوئیفت، که پیوندی حیاتی با اقتصاد جهانی دارد، حمایت نمایید.

در نهایت، ما به یک استراتژی امنیت ملی نیاز داریم که دشمنان ما را به روشنی مشخص کند، ماهیت تهدیداتی را که با آنها روبرو هستیم، توضیح دهد و یک برنامه سرمایه‌گذاری بلندمدت را تشریح کند تا اطمینان حاصل شود که می‌توانیم از تهدیدها جلوگیری کرده و در صورت ناتوانی در بازدارندگی، دشمن را شکست دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    4 0
    اونوقت جریان تحریف افسادطلب میخواهد حالا که مذاکرات کم کم درحال به نتیجه رسیدن است برای بقای خودشان که بودشان به بودن تحریم ها برعلیه مردم و کشور گره خورده بازهم ملت رو با دروغ از سایه جنگ خیالی آمریکا با ایران بترساند تا بتوانند تا رسیدن زمان انتخابات های بعدی در صحنه سیاسی ایران باقی بمانند و با فریب افکار عمومی رأی گدایی کنند
  • شهروند شهرستان ارومیه IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    2 3
    سلام دولت مندان کاخ سفید توجه کنند:1-دیر یا زود سیاستمداران مردم محور امریکا خواهند فهمید ایران اسلامی یک وزنه متعادل کننده قدرت های جهانی خواهد بود 2- و دیر یا زود ساستمداران مردم محور امریکا خواهند فهمید ایران اسلامی یک قدرت بزرگ در مقابل نفوذ و گسترش زرسالاران و بانک داران و صهیونیستها و مسیحیان صهیونیزم محور و وهابی های داعشی پرور در سطح جهان است3-دیر یا زود سیاستمداران کاخ نشین خواهند فهمید که در آینده نزدیک نسیم انقلاب اسلامی دلها و فکر مردم در جستجوی عدالت و حقیقت سرزمین امریکا را به حرکت در خواهد آورد4- اندیشمندان امریکا خیلی توجه کنند که سلاح رسانه و سلاح اتمی و سلاح نظامی دیگر در آینده تصمیم گیرنده آخر در مدیران کاخ سفید نخواهد بود5- کاخ نشینان کاخ سفید توجه کنند که ایجاد ترس و تحریم نسخه های باطل شده سیاست ها در گزینه های روی میز خواهد بود6-وزارت خزانه داری امریکا بفهمد دوران ورشکستگی بانک ها و بورسهای امریکا در حال فرا رسیدن است7-یونیفرم پوشهای نظامی امریکا خیلی خوب توجه کنند بازی ناو بازی در دریاها دیگر طرفدارو هوادار ندارد ودر آینده بازی فراموش شده خواهد بود8- کاخ نشینان کاخ سفید بداننددر آینده اروپا بخاطر امنیت و منافع خود دیگر دنبالرو رقص آهنگ آنها نخواهند بود9- سیاستمداران دو حزب پیر در سیاست باید فیلم سینمایی جنگ ستارگان را فراموش کنند بخاطر اینکه فضا و لیزر و هوش مصنوعی و ربات دیگر اختصاص به آنها نخواهد داشت10-باید بارها گفته شود تا در یاد گاوچرانهای قدیم و جدیدامریکا برای همیشه بماند مقاومت گستری و عدالت گستری در مقابل کاخ نشینان کاخ سفید یک اصل ماندگار جهانی بود و خواهد بود و ایران اسلامی پرچمدار آن خواهد بودتا ظهور فرمانده بزرگ آن امام مهدی عج الله الفرجه انشالله و توکل الله.
  • IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    3 0
    تسلیت به همهٔ غربگدایان و اصلاحاتچیان، غم اولتون باشه!!!
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    2 0
    آمریکایی ها منبعد باید نظاره گر پیشرفت های دشمنانش باشد و غصه بخورد، آمریکا رو به فول است با دروغ هایی مثل فضاپیمای فلان و بهمان خورشید را لمس کرد هم دیگر نمی تواند آبروی نداشته اش را حتی اندکی بازگرداند. شیطان بزرگ داره می ره تو کوزه ان شا الله.
  • FR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    2 0
    در درجه اول تمام این اندیشکده های امریکایی و امریکا زده باید بفهمند که دوران خود شیفتگی آمریکا رو به پایان است و این نظرات بک جانبه گرایانه تفسیر و تاویل خودشیفتگانی ست که همه موضوعات را به نفع خود بیان میکنند بدون اینکه بفهمند تا چه حد مضحک و بی اعتبار ست
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    2 1
    شما دلتون به اوکراین و تایوان نسوخته میدونید اگر تایوانی که پردازند تولید میکنه بیافته دست چین زود تر از این حرفا حذف می شید و اگر اوکراین بی افته دست روسیه روسیه خیلی قدرت مندتر میشه
  • IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    1 0
    امریکا باید قبول کند. کشور های دیگر هم حق پیشرفت و دفاع از خود دارند.
  • IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    0 0
    با سلام مقاله بایدن را در تقابل با چین و روسیه فاقد راهبرد قلمداد کرده است. این ادعا با پیش فرض سیاست خارجی آمریکا در واقع مورد پذیرش قرار نمی گیرد. اولا سیاست خارجی آمریکا کلیت تدوین شده ای است که هر دولتی از آن تبعیت می کند. ملاحظه نمایید بایدن با ترامپ و اوباما در تقابل با ایران تفاوتی ندارند. بایدن بر اساس مانیفست سیاست خارجی آمریکا از نقطه پایان دولت قبل از خود کار را دنبال می کند. ترامپ در وضع سیاست حداکثری شکست خورده بود و بایدن با تبعات این سیاست در حال مناقشه است. لیکن اصل دعوا و راهبرد آمریکا نسبت به ج اا ثابت و لا یتغیر است‌ . پوما تغییر در اولویت بندی نظام امنیتی آمریکا یک ضرورت راهبردی و تاکتیکی است. اصل مطلب حفظ برتری و هژمون غرب بر جهان است. حال آیا این تغییر در تاکتیک می تواند در برابر پویش قدرت های جدید مقابله نماید و برتری آمریکا را حفظ کند. پاسخ به دلایل متقن و علمی مثبت نخواهد بود.بدین ترتیب می توان اذعان نمود در تقابل و بازی قدرت های بزرگ آن نیروی تفوق پیدا می کنند که از کیفیت برتری برای تولید قدرت و حفظ و بسط آن برخوردار باشد. آمریکا کیفیت تولید، حفظ و بسط قدرت را در حال از دست دادن آن است و نیروهای جدید بطور معناداری با انگیزه های الهام بخش در حال بسط و انبساط دایره عمل خود هستند. بنابراین ، امروزه هرکسی جای بایدن و دولت متبوعش باشد معادله همین است و احتمالا با حضور جمهوری خواهان اوضاع بغرنج تر و شتاب تحولات به نفع حریفان آمریکا سرعت بیشتری خواهد گرفت.
  • IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    0 0
    من یکی از کسانی هستم که بشدت حامی آمریکا و غرب و از روسیه و چین متنفرم . اما چیزی که میبینم واقعیت داره . به راحتی میشه فهمید ضعف آمریکا در جهان و حمایت نکردن ، به مرور خلأ به وجود میاد که چین این رو پر می‌کنه . بسیاری از کشور ها خودشون تصمیم گرفتن خلأ پر کنند وقتی که می بینن آمریکا دیگه مثل همیشه نیست . روسیه واقعیت غول خیلی بزرگی نیست اما چین ! چین قدرت بعدی دنیاست . چین به کشور های در حال توسعه وام های کلان میده و پس از عدم بازپرداخت اونها ، شروع به استعمار و غارت می کنه . آفریقا رو اشاره کردید ، این قاره پز از ثروت های طبیعی هست از جمله 17$ تریلیون دلار سوخت فسیلی ، 40٪ طلا جهان و... داره ، چین صد درصد برای اینا دندان تیز کرده . همینطور تو متحد های آمریکا هم نفوذ زیادی کرده .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس